ua en ru

Угода про асоціацію закладає нову філософію відносин між Україною та ЄС - Прасолов

Україна має достатній потенціал для виходу на ринок Європейського союзу як повноправний учасник, про що свідчить динаміка торговельних відносин між сторонами, повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов виступаючи на панельній дискусії: Поглиблена та всеохоплююча зона вільної торгівлі між Україною та ЄС: перспективи для бізнесу та інвестицій в рамках першої міжнародної бізнес-конференції ABC: Ukraine & Partners.

Міністр зазначив, що за підсумками 2012 р. обсяг торгівлі товарами і послугами між Україною та ЄС склала 50,7 млрд дол або 29,2% від загального обсягу торгівлі України з країнами світу.

ЄС залишається найбільшим інвестором в економіку України. Інвестиції з ЄС станом на кінець березня цього року становлять 43,6 млрд. дол Це більше 78% від усіх інвестицій, вкладених в Україну.

Міністр нагадав, торік Україна і Європейський Союз парафували угоду про асоціацію, включаючи положення про створення зони вільної торгівлі.

"Це дуже амбітна угода, яке закладає нову філософію відносин між Україною та ЄС і служитиме орієнтиром системних соціальних та економічних реформ", - говорить Ігор Прасолов.

Міністр зазначив, що реалізація угоди і зміна торговельного режиму між Україною та Європейським Союзом, включаючи зобов'язання з адаптації законодавства, норм і стандартів України до норм і стандартів ЄС зажадає від сторін певних кроків і заходів.