ua en ru

Угода про асоціацію з ЄС може бути підписана, але не ратифікована всіма країнами-членами ЄС

Угода про асоціацію з Євросоюзом може бути підписана, але не ратифікована усіма країнами членами ЄС. Про це сьогодні повідомив під час VI форуму безпеки "Безпека в небезпечному світі" віце-президент Європейської Народної партії Яцек Саріуш-Вольські, передає кореспондент РБК-Україна.

"Європейський Союз є багаторівневою складною демократичною структурою і ця угода, навіть якщо і буде підписана, то за такої умови, як ви сказали (якщо не будуть виконані всі вимоги ЄС до Україні) не буде ратифікована усіма 28 країнами - учасницями. Вони її не ратифікують . Можете про це забути. Не буде ніяких підстав, що не буде аргументів для ратифікації. Тільки реальні реформи можуть призвести до ратифікації. Який сенс підписувати угоду, що не буде ратифікована, тільки для того, щоб комусь допомогти виграти вибори чи для того, щоб створити невиправдані очікування?", - заявив Саріуш-Вольські.

Він пояснив, що якщо в Україні не відбудуться реальні реформи, то її "хвороби" після підписання угоди можуть поширитися на країни-члени Європейського Союзу. "Ми не можемо брати у своє співтовариство країну, яка не виконує наші вимоги і може цю "інфекцію", так би мовити, рознести по організації. Ми такого не можемо робити. Це неприпустимо. Ми не підемо на такий ризик", - додав Саріуш- Вольські.

Зазначимо, підписання УА з ЄС заплановано на листопад 2013 р.

Читайте також: Янукович: Україна планує підписати УА з ЄС на саміті "Східного партнерства".