ua en ru

Угода про асоціацію між Україною і ЄС не буде підписана в грудні, якщо Тимошенко залишиться у в'язниці, - експерт

Шанси на те, що Угода про асоціацію між Україною і ЄС буде підписана в грудні 2011 р. і парафована всіма членами Євросоюзу, якщо Тимошенко і далі буде перебувати у в'язниці, дуже низькі. Про це в інтерв'ю "Дзеркало тижня. Україна" сказав Говард Дін, колишній кандидат від демократів в Президенти США і нинішній член ради директорів Національного демократичного інституту.
"Думаю, що шанси невеликі. Але навіть якщо Євросоюз і підпише з Україною Угоду про асоціацію, то до тих пір, поки у вашій країні залишаються політичні в'язні, неможливо буде говорити про лібералізацію візового режиму. При цьому обов'язково буде мати місце зниження рівня західноєвропейських інвестицій в українську економіку", - відзначив він.
При цьому Дін зазначив, що ЄС ніколи не піде на партнерство з Україною, поступаючись своїми демократичними принциами і стандартами. "Тому, якщо ситуація із засудженням Тимошенко не буде виправлена, то я сумніваюся, що всі 27 країн Європейського Союзу ратифікують угоду про асоціацію", - сказав він.
Нагадаємо, Печерський районний суд Києва визнав екс-прем'єра України, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко винною у перевищенні повноважень під час підписання газових контрактів з РФ і засудив до 7 років позбавлення волі.