ua en ru

Угода на поставку російського газу в Китай знаходиться у фінальній стадії готовності, - "Газпром"

У Пекіні відбулася зустріч голови правління "Газпрому" Олексія Міллера і першого заступника прем'єра Державної Ради КНР Чжан Гаол.

У Пекіні відбулася зустріч голови правління "Газпрому" Олексія Міллера і першого заступника прем'єра Державної Ради КНР Чжан Гаол. Як повідомляє прес-служба "Газпрому", сторони обговорили хід підготовки міжурядової угоди для організації поставок російського трубопровідного газу в Китай по "східному" маршрутом.

Було відмічено, що документ знаходиться у фінальній стадії готовності та може бути підписаний найближчим часом.

На зустрічі обговорювалися подальші конкретні кроки з підготовки проекту поставок газу по західному" маршрутом. Будуть підписані три основних документи: міжурядова угода, комерційний контракт і технічна угода.

Сьогодні Міллер зустрівся з головою ради директорів компанії CNOOC Ван Ілінєм. Були розглянуті перспективи поставок СПГ в Китай з портфеля групи "Газпром". На зустрічі зазначалося, що CNOOC володіє значним досвідом в галузі геологорозвідки, облаштування родовищ на шельфі та будівництва морських трубопроводів.

Міллер серед нових напрямків співпраці назвав спільну реалізацію проектів на нафтових шельфових блоках в Росії та Китаї, проекти в галузі електроенергетики в Китаї, спільну робота в третіх країнах. "Газпром" готовий розглянути можливість постачання трубопровідного газу на експорт у Китай як альтернативи проекту "Владивосток СПГ", додав за підсумками візиту Міллер.