ua en ru

Угода між Україною та Росією про реадмісію ще не набрала чинності, - МЗС

Угода між Кабінетом міністрів України та урядом Російської Федерації про реадмісію від 22 жовтня 2012 р. на сьогоднішній день ще не набрала чинності. Про це заявила прес-служба Міністерства закордонних справ України.

"Відповідно до ст.12 цієї угоди, вона набирає чинності через 30 днів з дати отримання дипломатичними каналами останнього письмового повідомлення про виконання Сторонами внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання нею чинності.
30 листопада 2012 р. нотою МЗС Російської Федерації було повідомлено про виконання внутрішньодержавних процедур російською стороною. 8 липня 2013 р. нотою МЗС України на адресу посольства РФ в Україні було повідомлено про виконання внутрішньодержавних процедур українською стороною", - йдеться в повідомленні.

Таким чином, у МЗС зазначають, що з дати офіційного отримання Міністерством закордонних справ РФ згаданої ноти української сторони лише через 30 днів угода набере чинності.

"Російська сторона має офіційно повідомити дипломатичними каналами українську сторону про дату набрання згаданою угодою чинності", - підкреслюють в МЗС України.

Читайте також: Сьогодні набуває чинності угода про реадмісію між Україною і РФ