ua en ru

Угода між МНС та Hewlett Packard щодо системи "112" є недійсною

Угода між МНС та американською компанією Hewlett Packard щодо реалізації в Україні системи "112" є недійсною. Про це на брифінгу в Міністерстві надзвичайних ситуацій повідомив голова комітету конкурсних торгів міністерства Олег Ціцак, передає прес-служба МНС.

За його словами, МНС усвідомлювало, що впровадження в Україні системи екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером буде непростою, враховуючи юридичні, технічні особливості, а також часові рамки і масштаби проекту, якого за своїм змістом та обсягом в нашій державі за часи незалежності не було.

"Враховуючи відсутність подібних проектів в нашій державі за останні 20 років, українське законодавство та правила проведення державних закупівель виявилися недосконалими в даному напрямку. Крім того, додатково до підписаної угоди необхідно було укласти близько 20 додатків до неї: кошториси витрат як в цілому, так і по кожному етапу; календарний план реалізації проекту; специфікацію по кожному етапу та кожній системі і т.д.", - сказав Ціцак.

Він додав, що міністерство готується до проведення нових тендерних процедур. Система "112" мала частково запрацювати у 4-х містах, що приймають європейський футбольний чемпіонат. Дзвінки, що надходитимуть на цей номер, будуть автоматично переадресовані на Службу порятунку МНС України "101".

Нагадаємо, 10 квітня набув чинності закон про систему екстреної допомоги "112".