ua en ru

Вміст шкідливих речовин в повітрі з-за пожежі під Києвом зменшилася, - СЕС

Вміст шкідливих речовин в повітрі з-за пожежі під Києвом зменшилася, - СЕС Фото: смог в Киеве

Норма концентрації сірчистого ангідриду в Києві перевищена в 1,5 рази

Вміст шкідливих речовин у повітрі в результаті пожежі під Києвом зменшилася, на даний момент концентрація перевищила норму в 1,5 рази. Про це вході брифінгу в четвер, 3 вересня, в Києві повідомив Головний державний санітарний лікар в місті Києві Олег Рубан, передає кореспондент РБК-Україна.

"Що стосується динаміки лабораторних досліджень, які здійснюються щогодини нашою службою, то ми на 10 ранку отримали результати перевищення (норм вмісту сірчистого ангідриду, - ред.) у 5-7 разів, на 11-12 ранку результат по місту Києву - перевищення у 3-4 рази і півгодини тому отримали результати в 1,5-1,2 рази", - сказав Рубан.

За його словами, зменшення показників пов'язують з природними умовами та змінами напрямку вітру, а також проведеними організаційними заходами по зменшенню автотранспорту і поливання вулиць.

Також він поінформував, що норма змістом сірчистого ангідриду в повітрі становить 0,5 мг на метр кубічний.

Нагадаємо, сьогодні в результаті пожежі в Київській області столицю накрив їдкий дим. У зв'язку з поширенням в Києві продуктів горіння в школах було призупинено навчальний процес.

"Зокрема, сьогодні, 3 вересня, у школах буде скорочений навчальний день. Завтра, 4 вересня, навчальний процес буде припинено взагалі", - йдеться в повідомленні прес-служби КМДА.

Крім того, за словами заступника голови КМДА Петра Пантелєєва, сьогодні буде обмежено в'їзд великовантажного транспорту в столицю. Міська влада звертається до власників автотранспорту з проханням по можливості не користуватися приватними авто.

Також у місті буде організовано полив вулиць та дворів у посиленому режимі.