ua en ru

У Києві зафіксовано перевищення концентрації шкідливих речовин у повітрі

У Києві зафіксовано перевищення концентрації шкідливих речовин у повітрі Фото: задимлення в Києві

Гранично допустимі концентрації перевищують норму в 5-7,4 разів

У Києві зафіксовано перевищення гранично допустимих концентрацій (ГДК) хімічних і біологічних чинників в повітрі. Про це повідомляє прес-служба головне управління Держсанепідслужби у м. Києві.

Як повідомляється, станом на 8:00 3 вересня у пробах повітря, відібраних ДУ "Київський міський лабораторний центр Держсанепідслужби України" концентрація ангідриду сірчистого перевищує максимально разову гранично допустиму концентрацію (ГДК).

Зокрема, в точці Т1 (вул. Михайлівська, 2/3) - в 5 разів; в точці Т2 (вул. Банкова, 11) - перевищує в 5,4 рази; в точці ТЗ (пр. Г.Сталінграду, 10а) - перевищує в 6,2 рази; в точці Т4 (пр. Оболонський, 16) - перевищує в 5,4 рази; в точці Т5 (вул. Г.Дніпра, 29) - перевищує в 8,4 рази; в точці Т6 (вул. Райдужна, 25а) - перевищує в 7,6 рази; в точці Т7 (пр. Миру, 3) - перевищує в 6,6 рази; в точці Т8 (пр. Возз'єднання, 24) - перевищує в 7,4 рази; в точці Т9 (вул. М. Гречко, 1) - перевищує в 5,4 рази; концентрація вуглецю оксиду у точці Т7 (пр. Миру, 37) - перевищує максимально разову ГДК в 1,1 рази, що не відповідає вимогам "Гранично допустимих концентрацій хімічних і біологічних чинників в атмосферному повітрі населених місць".

Також повідомляється, що вміст азоту диоксиду, вуглецю оксиду в точках Т1 (вул. Михайлівська, 2/3), Т2 (вул. Банкова, 11), ТЗ (пр. Г.Сталінграду, 10а), Т4 (пр. Оболонський, 16), Т5 (вул. Г.Дніпра, 29), Т6 (вул. Райдужна, 25а), Т8 (пр. Возз'єднання, 24), Т9 (вул. М.Гречко, 1) не перевищує максимально разової ГДК; вміст азоту диоксиду в точці Т7 (пр. Миру, 3) не перевищує максимально разової ГДК, що відповідає вимогам "Гранично допустимих концентрацій хімічних і біологічних чинників в атмосферному повітрі населених місць".

У Києві зафіксовано перевищення концентрації шкідливих речовин у повітрі

Фото: точки відбору проб атмосферного повітря на території м. Києва та результати лабораторних досліджень

Нагадаємо, Київ знову накрив смог, в четвер вранці в столиці спостерігається густий смог і відчувається їдкий запах гару. За словами радника глави МВС Зоряна Шкіряка, зміг у столиці утворився в результаті аномальної вересневої спеки, з-за якої зайнялися ліс і трава в районі Зазим'я-Пуховки і Бородянському районі.

"Вчора рятувальники локалізували пожежу. Зараз триває проливка і гасіння тліючих пнів і деревини. Складність у тому, що вітер дуже слабкий, всього 3 м/с...Вже сьогодні, ближче до обіду-вечора все має розвіятися", - зазначив він у своєму Facebook.

Крім того, комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та НС КМДА рекомендує призупинити навчальний процес у столичних школах.

"Зокрема, сьогодні, 3 вересня, у школах буде скорочений навчальний день. Завтра, 4 вересня, навчальний процес буде припинено взагалі", - йдеться в повідомленні прес-служби КМДА.

Крім того, за словами заступника голови КМДА Петра Пантелєєва, сьогодні буде обмежено в'їзд великовантажного транспорту в столицю. Міська влада звертається до власників автотранспорту з проханням по можливості не користуватися приватними авто.

Також у місті буде організовано полив вулиць та дворів у посиленому режимі.