ua en ru

SOCAR планує до початку 2013 р. збільшити кількість АЗК на території України в 3,3 рази - до 100 одиниць

Державна нафтова компанія Азербайджану SOCAR планує до початку 2013 р. збільшити кількість автозаправних комплексів (АЗК) на території України в 3,3 рази - до 100 одиниць. Про це в інтерв'ю РБК-Україна повідомив глава Представництва SOCAR в Україні Ельчин Мамедов.

"На даний момент на території України під брендом SOCAR діє 30 АЗК. Плануємо до початку 2013 р. довести їх кількість до 100 одиниць", - сказав Мамедов.

За його словами, компанія довго вивчала український ринок: "Для цього було відкрито представництво SOCAR в 2008 р., а потім створена комерційна компанія SOCAR. З тих пір, на підставі проведених досліджень ринку, ми реалізовуємо власну програму розвитку, яка базується, в тому числі, на наданні максимального сервісу".

Крім того, коментуючи питання щодо покупки SOCAR частини колишньої мережі АЗС "Калина", Мамедов зазначив: "Придбання комерційних активів в цілому, а в тому числі, мереж АЗК, - досить складна процедура. Вона можлива тільки за умови дотримання антимонопольного законодавства".

Він додав, що процедура придбання частини активів мережі "Калина" зараз здійснюється відповідно до законодавства. Але говорити про її завершення - передчасно. "В даному випадку самий короткий шлях - шлях по прямій. Ми йдемо цією дорогою", - сказав глава Представництва SOCAR в Україні.

Також він нагадав, що ще в листопаді 2011 р. АМКУ видав SOCAR дозвіл на придбання частки в статутному капіталі компанії "Альма-2". В результаті цього ТОВ "Альма-2" і підконтрольні їй підприємства увійшли в структуру підприємств "SOCAR Україна". "Це п'ять АЗК: три в Києві і дві в Обухові (Київська обл.). Зараз на них здійснюється ребрендинг для експлуатації їх під брендом SOCAR", - сказав Мамедов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що SOCAR до кінця 2011 р. планує збільшити мережу АЗС в Україні з 26 до 40. Крім того, в лютому стало відомо, що Антимонопольний комітет України (АМКУ) дозволив Socar Energy Ukraine придбати частки в статутному капіталі ТОВ "Галицька паливна компанія Бізнес" (Львівська обл.), що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління товариства.