ua en ru

Події в Туреччині "накладають відбиток" на ситуацію в Україні, - СБУ

Події в Туреччині "накладають відбиток" на ситуацію в Україні, - СБУ Фото: Василь Грицак розповів про вплив турецьких події на Україну

Події в Туреччині вплинуть на пожвавлення терористичної активності

Служба безпеки України робить усе необхідне, щоб події у Туреччині не вплинули на оперативну обстановку в Україні. Про це заявив глава СБУ Василь Грицак на брифінгу в Києві 16 липня, передає DW.

На його думку, події в Туреччині однозначно вплинуть на пожвавлення терористичної активності в усьому світі.

Водночас Грицак повідомив, що його відомство спрямувало зусилля на запобігання погіршенню обстановки в Україні у зв'язку зі спробою перевороту в Анкарі. Адже події "накладають відбиток" і на українську ситуацію.


Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко та Міністерство закордонних справ висловили підтримку турецькому народу та демократично обраному керівництву Туреччини.

Глава держави доручив силовим структурам посилити контроль в аеропортах і на південних кордонах України. Уже, зокрема, було скасовано низку рейсів на маршруті Україна-Туреччина. Зокрема, згідно з даними онлайн-табло аеропорту "Бориспіль", скасовано ранкові, денні та вечірні рейси, така ж сама ситуація в аеропортах Львова та Одеси.