ua en ru

Власники TEDIS Ukraine просять президента та правоохоронців захистити інтереси інвесторів та їх бізнес

Власники TEDIS Ukraine просять президента та правоохоронців захистити інтереси інвесторів та їх бізнес Іноземні власники написали відкриту заяву про "безпрецедентне порушення законних прав і інтересів компанії"

Іноземні власники української компанії TEDIS Ukraine звернулися до президента, генпрокурора та міністра внутрішніх справ

Іноземні власники української компанії TEDIS Ukraine Річард Даксбері (Richard Duxbury) і Річард Доріан Фенхальц (Richard Dorian Fenhalls) звернулися до президента України Петра Порошенка, генерального прокурора Юрія Луценка та міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з проханням забезпечити захист інтересів іноземних інвесторів в Україні, а також бізнесу. Про це йдеться у зверненні власників, опублікованому на офіційному сайті компанії.

Зокрема, зазначається, що після обшуків 31 березня правоохоронні органи арештували рахунки компанії та вилучили товар на 1 млрд грн, що фактично "паралізувало" роботу TEDIS Ukraine. Згідно зі зверненням, якщо така ситуація збережеться, це вплине на бізнес, його комерційних партнерів, добробут працівників і, в кінцевому підсумку, на інвестиції компанії.

"Компанія TEDIS Ukraine завжди максимально відкрита для органів державної влади і управління, громадських організацій, бізнес-партнерів та інвесторів. Однак останні резонансні події, що отримали широке висвітлення в засобах масової інформації, змусили іноземних власників компанії звернутися з відкритою заявою про безпрецедентне порушення законних прав і інтересів компанії", - зазначили автори звернення.

Власники компанії також підкреслили, що ситуація навколо TEDIS Ukraine може послужити серйозним негативним сигналом всім іноземним інвесторам, які вкладають свій капітал в українську економіку.

У компанії заявляють, що з 2016 року TEDIS Ukraine знаходиться під тиском різних контролюючих органів, що суттєво ускладнює її операційну діяльність.

"Хронологія і методи слідчих дій наочно свідчить про грубе порушення законних прав компанії TEDIS Ukraine та її власників. Події останніх днів ускладнюють виконання зобов'язань компанії перед партнерами, в тому числі і міжнародними, і, як наслідок, призведуть до недоотримання податкових надходжень бюджетом України. За орієнтовними підрахунками, кожен день простою компанії тягне за собою втрату 25 млн грн бюджетних надходжень", - відзначили в компанії.

При цьому повідомляється, що на сьогоднішній день компанія працює і повертається до функціонування в нормальному оперативному режимі, відновлено роботу всіх служб.

Зазначимо, TEDIS Ukraine є однією з найбільших дистриб'юторських компаній України, її штат налічує понад 2 600 співробітників. Як повідомляли в прес-службі компанії з посиланням на дані Державної фіскальної служби, TEDIS Ukraine є найбільшим платником податків України та в ряді областей стала бюджетоутворюючим підприємством. Так, тільки за 2014-2016 роках компанія перерахувала до бюджетів різних рівнів майже 4 млрд грн.