ua en ru

Соболєв: звіту уряду 11 грудня, ймовірно, не буде

Соболєв: звіту уряду 11 грудня, ймовірно, не буде Фото: Сергій Соболєв

Нардеп прогнозує, що уряд буде звітувати 25 грудня

Звіт уряду за рік роботи завтра, 11 грудня 2015 р., скоріш за все не буде у зв'язку з тим, що уряд досі не вніс ні проект бюджету на 2016 рік, ні проект змін до податкового кодексу. Про це журналістам повідомив заступник лідера фракціі " Батьківщина" Сергій Соболєв, передає кореспондент "РБК-Україна".

Натомість пропонується, що буде звичайна година запитань до уряду.

"Запропонували залишити просто годину запитань до уряду, а звіт уряду буде тоді, коли ми накінець-то почнемо розглядати бюджет і поправки до податкового законодавства",- розповів Соболєв.

Відповідно, ймовірно, такий звіт відбудеться 25 грудня.

"Я думаю, що наступного пленарного тижня",- додав він.

Відповідну пропозицію про перенесення звіту уряду внесли фракції БПП та "Самопоміч".

У "Народному фронті" розповіли, що уряд завтра вирішить, чи буде звіт уряду чи стандартне година запитань до уряду.

"Завтра година запитань до уряду. Може, це (питання звіту урядуза рік роботи - ред.) буде вирішено завтра",-розповів Бурбак.

У БПП запевнили, що планується в рамках години запитань до уряду виступ тільки прем'єра Арсенія Яценюка. Проте, чи буде це враховано, як звіт уряду, не відомо.

"Завтра буде ця прес-конференція Арсенія Петровича... а колись там буде звіт. Яценюк назвав це звітом, а з точки зору закону, регламенту - це година запитань до уряду. Власне вона і на погоджувальній раді так була написана",- розповів член фракціі БПП Микола Томенко.

Депутат пояснив, що відповідний виступ прем'єра не можна важати звітом уряду, адже згідно з процедурою звіт уряду мав надійти до парламенту для вивчення депутатами за 15 днів до такого публічного звіту. Але, за словами Томенка, звіт так і не надійшов.

Нагадаємо, раніше прем'єр Арсеній Яценюк заявляв, що уряд відзвітує про результати своєї роботи за рік 11 грудня.