ua en ru

Соболєв прогнозує прийняття Радою 27 березня закон про відкриття відомостей Держреєстру прав на нерухоме майно

Лідер фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв прогнозує прийняття Верховною Радою 27 березня законопроекту, що передбачає відкриття відомостей Державного реєстру прав на нерухоме майно.

Лідер фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв прогнозує прийняття Верховною Радою 27 березня законопроекту, що передбачає відкриття відомостей Державного реєстру прав на нерухоме майно. Про це він повідомив журналістам у Раді, передає кореспондент РБК-Україна.

Провал ухвалення цього законопроекту 24 березня Соболєв пояснив позицією фракцій Партії регіонів і Комуністичної партії.

"На жаль, ні Партія регіонів, ні комуністи не підтримали цей законопроект. Вони хочуть залишити закриту процедуру виділення коштів з бюджету, місцевих бюджетів, розподілу ресурсів, у тому числі земельних ресурсів. І це дивує, тому що що ж це тоді за опозиція, яка не хоче мати доступу до інформації, тим чим займається сьогоднішній уряд, кожне міністерство. А відповідь дуже проста. За ці останні чотири роки Янукович, Азаров і багато інших з їх оточення приймали рішення ... Доступ до цієї інформації дозволив би провести всі розслідування через вилучення відповідних документів. Цілком зрозуміло, чому команда Черновецького яка сидить в цьому залі, перебуваючи на посадах народних депутатів, також не голосує за цей законопроект. Бо як тільки ми отримаємо доступ до цієї інформації, як виділялася земля київською міською владою в часи Черновецького, в часи нинішнього секретаря, то по кожному рішенню можна вже відкривати кримінальне провадження. Тому ми прийняли рішення зараз перенести на завтра це голосування", - сказав Соболєв.

Він додав, що "Батьківщина" проводить максимальну мобілізацію депутатів, щоб знайти необхідні голоси. "Ми зараз проведемо максимальну мобілізацію всіх народних депутатів, і я переконаний, що це законопроект буде завтра прийнятий", - сказав Соболєв.

Нагадаємо, 24 березня Рада відмовилася прийняти в першому читанні законопроекти № 2208 і № 2208-1 "Про внесення змін до статті 28 закону України " Про державну реєстрацію майнових прав на нерухоме майно та їх обмежень " (щодо відкритості відомостей Державного реєстру прав) " . За відповідні рішення проголосували 175 і 173 депутатів відповідно з 226 мінімально необхідних.

Також народні депутати відмовилися направити ці законопроекти на доопрацювання. За відповідну пропозицію проголосували всього 207 нардепів.

Законопроектами пропонувалося викласти у новій редакції статтю 28 закону України "Про державну реєстрацію майнових прав на нерухоме майно та їх обтяжень". Зокрема , пропонувалося встановити , що інформація про майнові права та обтяження на нерухоме майно у формі виписки буде доступною будь-якій фізичній та юридичній особі.