ua en ru

Соболєв: є підозри, що між нинішніми і колишніми владою укладено пакт про ненапад

Соболєв: є підозри, що між нинішніми і колишніми владою укладено пакт про ненапад Фото: Єгор Соболєв

Нардеп вимагав негайно дати згоду на арешт Клюєва

Народний депутат від фракції "Самопоміч" Єгор Соболєв підозрює, що між нинішніми та колишніми владою укладено пакт про ненапад. Про це він заявив сьогодні під час засідання Верховної Ради, передає кореспондент РБК-Україна.

"Шановні колеги, в цьому залі відбувається ганьба українського парламенту. Те, що відбувається з поданням згоди на арешт Сергія Клюєва, є злочином самим по собі, в який втягують український парламент, який втягують фракції коаліції. Я думаю, не в одного з нас виникають підозри, що між нинішнім і колишнім керівництвом України існує пакт про ненапад, існує кругова порука", - заявив Соболєв.

Він додав, що такого положення речей не можна допускати.

"Ми не маємо права погоджуватися грати за цими правилами. Я хочу звернутися до керівництва "Народного фронту", яке делегувало нинішнього глави регламентного комітету. Я хочу звернутися до керівництва "Блоку Петра Порошенка", який має найбільшу фракцію в коаліції. Колеги, ми з вами разом були на Евромайдане, якщо б хто-то нам тоді сказав, що ми будемо владою і будемо зволікати з арештом Сергія Клюєва, що б ми зробили? Як би ми подивилbся на цих людей?", - заявив нардеп.

"Ми вимагаємо негайно, негайно, сьогодні дати згоду на арешт Сергія Клюєва", - підкреслив він.

Нагадаємо, Рада коаліції розгляне зняття недоторканності з Клюєва в 12:00.