ua en ru

Сноуден має намір влаштовувати своє життя та роботу в РФ, - адвокат

Екс-співробітник ЦРУ Едвард Сноуден, який вже майже місяць перебуває в транзитній зоні аеропорту "Шереметьєво", має намір працювати і влаштовувати своє життя в Росії. Про це заявив адвокат Сноудена Анатолій Кучерна в інтерв'ю телеканалу Russia Today.

"Він (Сноуден) має намір влаштовувати своє життя тут, він має намір влаштовуватися на роботу", - підкреслив адвокат, заявляючи, що на цьому грунтуються всі подальші рішення колишнього співробітника ЦРУ.

Кучерна також додав, що: "За процедурою ФМС необхідно час, щоб прохання, яке надійшло від Едварда було оформлено. Я щодня цікавлюся цим питанням, і мені кажуть, що скоро закінчать оформлення. Приблизно через 5-10 днів видається довідка про те, що громадянин іноземної держави попросив політичного притулку. У разі вирішення питання позитивно видається свідоцтво, яке дозволяє громадянину перебувати на території Російської Федерації, де він забажає. Він набуває ті ж права і свободи, що і громадяни Росії".

Читайте також: Сноуден офіційно звернувся до російської влади з проханням про тимчасовий притулок

За його словами, якщо рішення ФМС щодо викривача буде позитивним, йому видадуть дозвіл на проживання в Росії строком на 1 рік з можливістю продовження.

"У разі, якщо ФМС відмовить йому, у нас є можливість піти до суду і оскаржити це рішення", - сказав Кучерена.