ua en ru

Сноубордист Шон Уайт завоював 100 золото для США в історії зимових Олімпіад

Сноубордист Шон Уайт завоював 100 золото для США в історії зимових Олімпіад Фото: Шон Уайт (twitter.com/pyeongchang2018)

Американець став триразовим олімпійським чемпіоном

Американський сноубордист Шон Уайт приніс США 100 золоту медаль в історії зимових Олімпійських ігор. Про це повідомляє USA Today.

Американці за загальною кількістю завойованого золота йдуть на другому місці. Лідирує Норвегія, в її активі 121 золото. На третьому місці розташувалася Німеччина - 84.

Раніше американський спортсмен здобув перемогу в дисципліні хаф-пайп на Іграх-2018 року в Пхьончхані. За свою кращу спробу Уайт набрав 97,75 бала. Другим став японець Аюму Хірано (95,25), третій - австралієць Скотті Джеймс (92,00).

Зазначимо, що медаль в Пхьончхані дуже значима для Уайта, оскільки в жовтні 2017 року він отримав страшну травму і міг не виступити на Олімпіаді-2018.

"Я пройшов через багато, щоб просто бути тут. Я отримав жахливу травму в Новій Зеландії. Взагалі-то, сьогодні я зробив той же трюк, після якого отримав пошкодження. Так що я подолав чимало перешкод, і це було не дарма", - сказав Уайт в інтерв'ю олімпійському каналу.

Шон є одним з найтитулованіших сноубордистів в історії. Він є 13-разовим переможцем Всесвітніх зимових екстремальних ігор (Winter X Games) в дисциплінах слоупстайл і суперпайп.

31-річний Уайт став уже триразовим олімпійським чемпіоном. Він також вигравав золото на Олімпійських іграх в Турині-2006 і Ванкувері-2010.

Таким чином, сноубордисти США завоювали всі чотири золота за підсумками чотирьох минулих в Пхьончхані видів програми.

Нагадаємо, раніше Хлоя Кім завоювала золоту медаль у дисципліні хаф-пайп, Джеймі Андерсон та Редмон Джерард стали переможцями у слоупстайлі.

Додамо, то сноуборд був вперше включений в програму зимових Олімпійських ігор в 1998 році в японському Нагано.