ua en ru

Збірна США завоювала третє золото Олімпіади-2018 в сноуборді

Збірна США завоювала третє золото Олімпіади-2018 в сноуборді Фото: сноуборд (twitter.com/Olympics)

Американці виграли три золота в трьох розіграних видах

Американська сноубордистка південнокорейського походження Хлоя Кім завоювала золоту медаль Олімпійських ігор 2018 року в Пхенчхані в дисципліні хаф-айп. Про це повідомляється на сайті змагань.

У кращій зі своїх трьох спроб дебютантка змагань показала результат 98,25 бала. Сімнадцятирічна уродженка Каліфорнії стала наймолодшою ​​спортсменкою, яка коли-небудь завойовувала олімпійську медаль зі сноубордингу.

Другою стала китаянка Лю Цзяюй (89,75), а третій - ще одна американка Аріель Голд (85,75).

Ще одна нагорода найвищого ґатунку також на рахунку американської сноубордистки Джеймі Андерсон (83,00), яка стала дворазовою олімпійською чемпіонкою в слоупстайлі. Другою стала канадка Лорі Блоін з результатом 76,33 бала, а третя - представниця Фінляндії Енні Рукаярві (75,38).

Раніше перемогу в чоловічому слоупстайлі завоював 17-річний Редмон Джерард з результатом 87,16. Срібло дісталося канадцеві Максансу Парро (86,00), коронною дисципліною якого є біг-ейр. Інший канадець Марк Мак-Морріс виграв бронзу, показавши результат 85,20.

Всього в активі збірної США три золотих медалі Ігор-2018 і всі здобуті в сноуборді.

Наразі в Пхенчхані були розіграні медалі у трьох видах. Попереду спортсменів ще чекають такі дисципліни у сноубордингу: хаф-пайп серед чоловіків (14 лютого), сноуборд-крос серед чоловіків (15 лютого) і серед жінок (16 лютого), біг-ей серед жінок (23 лютого) і серед чоловіків (24 лютого), а також паралельний гігантський слалом 24 лютого, як серед чоловіків, так і серед жінок.