ua en ru

РНБО заявляє, що найбільша ймовірність диверсії з боку Придністров'я

Рада національної безпеки і оборони заявляє про найбільшу ймовірнысть диверсії з боку Придністров'я.

Рада національної безпеки і оборони заявляє про найбільшу ймовірність диверсії з боку Придністров'я. Про це заявив секретар РНБО Андрій Парубій на брифінгу у Верховній Раді України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Особливо тривожні сигнали йдуть з Одеської області. Власне один з найбільш можливих моментів диверсії сьогодні можливий Придністров'я",- заявив Парубій.

За його словами, у зв'язку з цим, українські прикордонники спільно зі Службою безпеки України, Міністерством внутрішніх справ приділяють особливу увагу охороні українського кордону в цьому регіоні.

Парубій зазначив, що в Україні фактично щодня затримуються диверсійні групи, які прибувають переважно з Росії з метою дестабілізації ситуації.

Секретар РНБО зазначив, що протягом 23-24 березня 2014 р. в Одесі затримана диверсійна група у складі чотирьох осіб. У Чернігівській області затриманий один чоловік при спробі провезти через кордон боєприпаси. У Херсоні заарештовано підозрюваного в незаконному зборі даних про українські війська.