ua en ru

РНБО: за минулий тиждень збільшилася кількість провокацій на українсько-російському кордоні

За минулий тиждень істотно збільшилася кількість провокацій на українсько-російському кордоні.

За минулий тиждень істотно збільшилася кількість провокацій на українсько-російському кордоні. Про це сьогодні на брифінгу заявив спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Події останніх днів свідчать, що російська сторона взяла курс на ескалацію конфлікту на Донбасі. За минулий тиждень істотно збільшилася кількість провокацій на українсько-російському кордоні. Бойовики систематично обстрілюють російську територію з мінометів, стрілецької зброї, внаслідок чого загинув громадянин Росії. Російська сторона намагається подати ці обстріли як дії українських військових. Але ці звинувачення абсолютно безпідставні", - повідомив Лисенко.

На питання журналістів, чи готується якась тактика чи провокація з боку Росії, щоб виправдати потім вже повноцінне і не приховане вторгнення, Лисенко відповів: "Ця тактика не готується, вона вже житті, і терористи її здійснюють. Вони обстрілювали обстрілюють і продовжують обстрілювати по густонаселеним пунктам Луганську, Донецьку і по іншим населеним пунктам".

У той же час Лисенко зазначив, що РНБО не має підтвердженої інформації про підготовку вторгнення в України російських військ 15 липня, про який раніше говорив керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор групи "Інформаційне опір" Дмитро Тимчук.