ua en ru

РНБО: війська РФ на Донбасі змінюють у своїх лавах етнічних слов'ян на представників інших національностей

У Раді національної безпеки і оборони України стверджують, що війська Російської Федерації, які продовжують перебувати на Донбасі, змінюють у своїх лавах бійців слов'янського походження на представників інших національностей.

У Раді національної безпеки і оборони України стверджують, що війська Російської Федерації, які продовжують перебувати на Донбасі, змінюють у своїх лавах бійців слов'янського походження на представників інших національностей. Про це на брифінгу повідомив спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"За даними розвідки, на маріупольському напрямку російських військовослужбовців, етнічних слов'ян замінюють на представників інших національностей, оскільки перші вже не погоджуються воювати з українцями", - заявив Лисенко.

Нагадаємо, з квітня 2014 р. українська влада проводять антитерористичну операцію на Донбасі проти проросійських сепаратистів і бойовиків. З 5 вересня 2014 р. там оголошено перемир'я.

10 вересня 2014 р. Президент України Петро Порошенко заявив, що, за даними української розвідки, 70% військ Російської Федерації відведені з території України.