ua en ru

У РНБО впевнені, що з введенням санкцій бюджет Росії втратить мільярди рублів

У РНБО впевнені, що з введенням санкцій бюджет Росії втратить мільярди рублів Фото: Валентин Петров (twitter.com/rnbo_gov_ua)

У РНБО заявили, що санкції були обумовлені загрозами національній безпеці

Через введення санкцій бюджет Російської Федерації втратить мільярди рублів. Про це заявив керівник служби з питань інформаційної безпеки апарату Ради національної безпеки і оборони України Валентин Петров, повідомляє прес-служба відомства.

"Російський бюджет очікувано недоотримає мільярди рублів у вигляді податків до російського бюджету, які могли б піти на фінансування розвідок, ФСБ, збройних сил, гібридної агресії проти нашої держави", - зазначив Петров.

Крім того, він зазначив, що санкції стосуються не програмних продуктів, а фізичних і юридичних осіб, оскільки цього вимагає законодавство.

Він також наголосив, що санкції були обумовлені загрозами національній безпеці.

"Коли розслідували атаки на фінансовий сектор, які відбулися у грудні минулого року, виявилося, що на переважній більшості уражених машин було встановлене російське програмне забезпечення", - повідомив він, додавши, що в країні "четвертий рік триває неоголошена війна, і ми не можемо собі дозволити фінансувати, особливо за кошти державного бюджету, програмне забезпечення країни-агресора".

За словами Петрова, приватний сектор має право обирати, яким програмним продуктом користуватися, і держава не втручатиметься у це.

"Але ми маємо право на захист власного простору, тобто ми можемо витісняти ті компанії, діяльність яких вважається такою, що загрожує національній безпеці. Якщо наш приватний сектор зрозуміє, що краще працювати з вітчизняним програмним продуктом, - це стимулюватиме нашу економіку, збільшить нашу додану вартість - ось це буде результат", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що через заборону російських сайтів близько 250 тисяч українців можуть залишитися без роботи.