ua en ru

РНБО рекомендує Кабміну виділити мінімум 100 млрд гривень на оборону в 2016

РНБО рекомендує Кабміну виділити мінімум 100 млрд гривень на оборону в 2016 Фото: засідання РНБО

На оборонний сектор рекомендується виділити не менше 3% ВВП

Рада національної безпеки і оборони України рекомендує Кабміну виділити мінімум 100 млрд гривень на оборону в 2016. Про це йдеться в повідомленні прес-служби РНБО.

"За результатами обговорення було рекомендовано КМУ забезпечити рівень витрат на сектор безпеки і оборони відповідно до Стратегії національної безпеки України і Воєнної доктрини в обсязі 5% від ВВП. З них не менше 3% витрат передбачено на оборонний сектор", - йдеться в повідомленні.

Таким чином, фінансування оборони із загального фонду держбюджету складе не менше 100 млрд гривень. Крім того, планується додаткове фінансування з спецфондів і залучення ресурсів під державні гарантії.

Також на засіданні РНБО визначено пріоритетні стратегічні військові програми з розробки і виготовлення сучасного озброєння і військової техніки для включення їх до складу оборонного замовлення на 2016 рік.

"Крім того, в таємному режимі було розглянуто питання про невідкладні заходи з удосконалення системи протиповітряної оборони України та розвитку аерокосмічної розвідки", - повідомили в РНБО.

Нагадаємо, Порошенко назвав підвищення зарплат військовим пріоритетом нацбезпеки.