ua en ru

Порошенко назвав підвищення зарплат військовим пріоритетом нацбезпеки

Порошенко назвав підвищення зарплат військовим пріоритетом нацбезпеки Фото: Петро Порошенко

Відбулося засідання РНБО щодо фінансування сектору оборони і безпеки в 2016 році

Підвищення заробітних плат військовим є одним із пріоритетів Стратегії національної безпеки. Про це на засіданні РНБО, присвяченому фінансуванню сектору оборони і безпеки в 2016 році, заявив Президент України Петро Порошенко, передає прес-служба Президента.

Повідомляється, що Порошенко назвав одним з головних пріоритетів підвищення зарплат військовослужбовців, у першу чергу тих, хто йде на контрактну службу.

"Ми бачимо, що в умовах необхідності проведення демобілізації значна частина може бути залучена до лав Збройних Сил на контрактну основу", - сказав Порошенко.

Також пріоритетами у фінансуванні названі проведення інтенсивної бойової підготовки, реалізація державного оборонного замовлення, розширення здатності розвідувальних органів, посилення контррозвідувального захисту, боротьба з тероризмом і диверсійної діяльністю, облаштування і забезпечення захисту державного кордону України, модернізація морської охорони.

"Як мінімум з того, що перемир'я триватиме, а активних бойових дій не буде, ми зможемо завершити відновлення боєздатності армії, яка була зруйнована в попередні роки. Але у разі істотного загострення ми повинні бути готові до того, що ці витрати доведеться збільшувати", - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, Турчинов сподівається на затвердження РНБО оборонного бюджету України.