ua en ru

РНБО рекомендувала Кабміну у двомісячний строк підготувати проект нової воєнної доктрини України

Рада національної безпеки і оборони України запропонувала Кабінету міністрів України у двомісячний строк подати на розгляд РНБО проект нової редакції Воєнної доктрини України. 

Рада національної безпеки і оборони України запропонувала Кабінету міністрів України у двомісячний строк подати на розгляд РНБО проект нової редакції Воєнної доктрини України. Про це йдеться в указі Президента України № 744/2014 від 24 вересня 2014 р., яким він ввів у дію рішення РНБО від 28 серпня 2014 року "Про невідкладні заходи щодо захисту України та зміцнення її обороноздатності".

"У двомісячний строк подати на розгляд Ради національної безпеки і оборони України проект нової редакції Воєнної доктрини України", - йдеться у документі.

Також РНБО рекомендувала уряду передбачати при підготовці і реалізації річних національних програм співробітництва Україна - НАТО заходи, спрямовані на досягнення практичних результатів щодо зміцнення обороноздатності України, забезпечити дієвий контроль за виконанням таких річних програм.

Крім того, РНБО запропонувала Кабміну передбачити під час підготовки проекту закону про державний бюджет України на рік збільшення видатків на виробництво та закупівлю озброєння, військової техніки, інших матеріально-технічних засобів військового призначення, фінансування державних цільових оборонних програм; а також на фінансування видатків на здійснення заходів, визначених цим рішенням.

Деякі пункти рішення Ради національної безпеки і оборони, введеного в дію цим указом Президента, є таємними.

Цей указ набирає чинності з дня його опублікування.

Нагадаємо, в плані імплементації угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом, затвердженому розпорядженням Кабміну № 847 від 17 вересня 2014 р., Кабмін доручив профільним міністерствам до грудня 2015 р. розробити нову редакцію військової доктрини України та програми розвитку Збройних сил України.