ua en ru

РНБО рекомендувала Кабміну розробити законопроект про функціонування фінансової системи в особливий період

Рада національної безпеки і оборони України запропонувала Кабінету міністрів України у місячний строк розробити законопроект щодо функціонування фінансової системи України в особливий період.

Рада національної безпеки і оборони України запропонувала Кабінету міністрів України у місячний строк розробити законопроект щодо функціонування фінансової системи України в особливий період. Про це йдеться в указі Президента України Петра Порошенка № 744/2014 від 24 вересня 2014 р., яким вводиться в дію рішення РНБО від 28 серпня 2014 р. "Про невідкладні заходи щодо захисту України та зміцнення її обороноздатності".

Також РНБО рекомендувала уряду у місячний строк розробити та внести в установленому порядку на розгляд Верховної Ради України законопроекти щодо упровадження системи формування проекту основних показників державного оборонного замовлення на трирічний період; створення та виробництва озброєння і військової техніки в Україні; державної підтримки підприємств оборонно-промислового комплексу та військово-технічного співробітництва з іноземними державами.

Також РНБО доручила Кабміну забезпечити ефективне функціонування державної системи страхового фонду документації та визначити порядок документального підтвердження участі громадян у антитерористичній операції.

Крім того, РНБО запропонувала уряду опрацювати разом зі Службою безпеки України питання щодо створення національного центру кіберзахисту та протидії кіберзагрозам, а також національного центру оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій України для забезпечення потреб обороноздатності держави в особливий період.

Деякі пункти рішення Ради національної безпеки і оборони, введеного в дію цім указом Президента, є таємними.

Цей указ набирає чинності з дня його опублікування.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд, у разі несприятливого розвитку подій на Донбасі, прогнозує падіння ВВП України з 6,5% до 7,25% в 2014 р. і з 1% до 4,25% у 2015 р.