ua en ru

В РНБО пройшла нарада: в Україні з'явиться електронна карта водних ресурсів

В РНБО пройшла нарада: в Україні з'явиться електронна карта водних ресурсів Фото: засідання апарату РНБО з безпеки водних ресурсів України (facebook.com/rnbou)

В апараті Ради національної безпеки і оборони (РНБО) 7 грудня пройшло засідання з безпеки водних ресурсів України. Засідання відбулося під головуванням секретаря РНБО Олексія Данілова.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу РНБО.

В ході засідання робоча група розглянула виконання рішення РНБО від 30 липня 2021 року "Про стан водних ресурсів України", введеного в дію указом президента Володимира Зеленського від 13 серпня поточного року.

При відкритті засідання Данілов зазначив неприпустимість зниження виконань рішень РНБО, введених в дію указами президента. Зокрема, він звернув увагу на необхідність виконання урядом у строк низки завдань з безпеки водних ресурсів. Серед них секретар РНБО виділив:

  • розробку та внесення до Верховної ради законопроєктів про рентну плату за спеціальне використання морської води;
  • продовження терміну дії Загальнодержавної цільової програми розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення річки Дніпро;
  • посилення відповідальності за буріння та використання свердловин для добування підземних вод без дозвільних документів;
  • розширення джерел формування Державного фонду розвитку водного господарства.

За підсумками засідання Міністерству захисту навколишнього середовища та природних ресурсів України доручено:

  • провести інвентаризацію водних об'єктів країни;
  • розробити електронну карту водних ресурсів України;
  • запровадити моніторинг водних ресурсів.

В ході наради також розглядалося питання забезпечення безпеки та якості питної води. Данилов наголосив на необхідності розробки та реалізації регіональних програм розвитку водного господарства та програм з питної води.