ua en ru

РНБО ухвалила Стратегічний оборонний бюлетень

РНБО ухвалила Стратегічний оборонний бюлетень Фото: на засіданні РНБО ухвалили оборонний бюлетень

Документ передбачає розвиток оборонних можливостей у період до 2020 року

Рада національної безпеки і оборони України ухвалила Стратегічний оборонний бюлетень. Про це йдеться в повідомленні прес-служби РНБО.

Повідомляється, що оборонний бюлетень визначає основні завдання та напрями реформування оборонної сфери України. Документ передбачає розвиток оборонних можливостей України у період до 2020 року, реформування системи управління ЗСУ відповідно до стандартів НАТО, і посилення демократичного цивільного контролю в оборонній сфері.


Бюлетень визначає конкретні завдання та терміни їх виконання. На його основі буде забезпечуватися стратегічне планування в оборонному секторі, що втілиться у відповідних державних програмах.

Крім того, РНБО обговорила питання оборонних завдань та розвитку військово-промислового комплексу України. Зокрема, планується удосконалити систему державного управління у цій сфері, визначено заходи з розвитку потенціалу оборонних підприємств щодо забезпечення ЗСУ та інших військових формувань сучасним озброєнням і військовою технікою.

Також РНБО доручила Кабміну вжити заходів щодо фінансування оборонного замовлення та військових програм.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко заявив, що Україна починає реформу сектора оборони для вступу в НАТО.