ua en ru

РНБО ухвалила рішення ввести візовий режим з РФ

Рада національної безпеки та оборони України (РНБО) ухвалила рішення ввести візовий режим з Російською Федерацією.

Рада національної безпеки та оборони України (РНБО) ухвалила рішення ввести візовий режим з Російською Федерацією. Про це на брифінгу заявив секретар РНБО Андрій Парубій (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

"Було доручено Міністерству закордонних справ України запровадити візовий режим з Російською Федерацією", - повідомив Парубій.

За його словами, МЗС дана команда в найближчі години організувати перетин кордону за закордонними паспортами, а безпосередньо розробити систему візового режиму доручено в найкоротші терміни.

"Я думаю, що це буде зроблено найближчими днями", - зазначив Парубій.

Крім того, Рада нацбезпеки і оборони доручила силовим відомствам завершити розгортання тактичних армійських груп у прикордонних районах, а також створити оперативні штаби при обласних державних адміністраціях.

За словами секретаря РНБО, Україна звернеться до ООН із проханням оголосити Крим демілітаризованою зоною.

Як повідомлялося, 7 березня в.о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця заявляв про те, що питання про запровадження візового режиму для громадян Російської Федерації не стоїть на порядку денному нової української влади.

Нагадаємо, в.о. Президента України Олександр Турчинов дав владі Криму час до 21:00 середи для звільнення всіх заручників, у тому числі командуючого ВМС України контр-адмірала Сергія Гайдука. Інакше - пригрозив Криму прийняттям заходів технічного та технологічного характеру.