ua en ru

РНБО доручив Кабміну розглянути питання підпорядкування Мін'юсту конвоювання засуджених

РНБО доручив Кабміну розглянути питання підпорядкування Мін'юсту конвоювання засуджених

Рада національної безпеки і оборони України доручив Кабінету міністрів України розглянути питання підпорядкування Міністерству юстиції України підрозділів конвоювання засуджених. Про це йдеться у рішенні РНБО від 20 грудня 2014 р., яке ввів у дію Президент України Петро Порошенко указом №953 від 24 грудня 2014 р.

Згідно з документом, за результатами розгляду пропозицій щодо ресурсного забезпечення потреб сектору безпеки і оборони України у 2015 р. РНБО вирішила доручити Кабінету міністрів України "опрацювати питання щодо підпорядкування Міністерству юстиції України підрозділів, які забезпечують виконання завдань з конвоювання осіб, узятих під варту, засуджених до позбавлення волі, охорони осіб, що тримаються під вартою, під час судових засідань у судах, та за результатами опрацювання внести в установленому порядку відповідні пропозиції".

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 грудня 2014 року "Про ресурсне забезпечення сектору безпеки і оборони України у 2015 році".

РНБО також доручив Кабміну підпорядкувати Державну спецслужбу транспорту генеральному штабу Збройних сил України.