ua en ru

РНБО доручила Кабміну забезпечити функціонування ПЕК і металургійного комплексу України

РНБО доручила Кабміну забезпечити функціонування ПЕК і металургійного комплексу України Фото: Олександр Турчинов

Крім того, правоохоронцям доручено невідкладно припинити переміщення вантажів через лінію зіткнення

Рада національної безпеки та оборони України доручила Кабінету міністрів України забезпечити функціонування паливно-енергетичного і металургійного комплексу України. Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов на екстренному засіданні, повідомляє прес-служба РНБО.

Так, Кабміну доручено невідкладно розробити і запровадити план заходів із забезпечення функціонування паливно-енергетичного і металургійного комплексу України, проаналізувати негативний вплив на економіку та бюджет країни та вжити заходи щодо їх мінімізації.

Крім того, правоохоронним органам доручено невідкладно припинити переміщення вантажів через лінію зіткнення.

"Міністерству внутрішніх справ України, Національній поліції України, Національній гвардії України за участі Служби безпеки України доручено невідкладно припинити переміщення вантажів через лінію зіткнення залізничними і автомобільними шляхами та створити умови для залучення громадського контролю щодо виконання цього рішення", - додав Турчинов.

Крім того, МВС, Нацполіції, Національній гвардії та СБУ доручено вжити заходів щодо зміцнення громадської безпеки та протидії диверсійним і терористичним проявам, спробам порушення громадського порядку.

За словами Турчинова, керівництво антитерористичної операції у Донецькій та Луганській областях повинно вжити вичерпних заходів з нейтралізації можливих збройних провокацій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що розпочалося екстренне засідання РНБО.