ua en ru

В РНБО назвали інфопростір місцем однієї з вирішальних битв за Україну

В РНБО назвали інфопростір місцем однієї з вирішальних битв за Україну Фото: РНБО коментує ухвалення нової інформаційної доктрини

РНБО заявляє про необхідність побудови системи захисту та інформаційної гігієни

Керівник Служби з питань інформаційної безпеки апарату Ради національної безпеки і оборони України Валентин Петров заявив, що інформаційний простір є місцем однієї з вирішальних битв за Україну. Про це повідомляє прес-служба РНБО.

"На жаль, інформаційний простір є не просто одним із вимірів, у якому здійснюється гібридна агресія Російської Федерації проти України, але і місцем однієї з вирішальних битв за Україну, за її демократичне і вільне майбутнє", - сказав він.

Він додав, що в цій битві держава повинна забезпечити баланс між безумовним дотриманням прав людини на вільне збирання і поширення інформації і правом суспільства на безпеку, захист індивіда від технологій маніпулювання свідомістю. "Перемогти в інформаційній війні, не побудувавши систему захисту та інформаційної гігієни, неможливо, і про це свідчить світовий досвід", - підкреслив Петров.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко 25 лютого підписав указ, яким ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони "Про Доктрину інформаційної безпеки України" і затвердив цю доктрину.