ua en ru

З початку року росіяни здійснили більше 200 злочинів на території України

З початку року росіяни здійснили більше 200 злочинів на території України Фото: В'ячеслав Аброськін (npu.gov.ua)

Всього іноземці скоїли 950 злочинів в Україні

Сьогодні підбили підсумки за результатами проведення спільних з Державної міграційної служби (ДМС) та Держприкордонслужбою оперативно-профілактичних заходів щодо нагляду та контролю за дотриманням законодавства у міграційній сфері під умовною назвою "Мігрант". Про це в Facebook написав перший заступник голови Національної поліції України В'ячеслав Аброськін.

Зокрема, за його словами, практичний етап - документування протиправної діяльності організованих груп і злочинних організацій, зокрема, створених на етнічній основі, які впливають на криміногенну ситуацію в державі, притягнення до кримінальної відповідальності або видворення за межі держави гастролерів - "кримінальних авторитетів", "злодіїв у законі", які приїхали до нас для вчинення злочинів, перерозподілу сфер впливу між злочинними угрупованнями тривав більше двох місяців

Стало відомо, що протягом цього року на території України іноземцями скоєно 950 злочинів (в 2017 році - 855), зокрема, громадянами Молдови - 104, Азербайджану - 171, Російської Федерації - 203, найбільше представниками Грузії - 232.

Сьогодні підвели підсумки за результатами проведення спільних з ДМС та Держприкордонслужбою оперативно-профілактичних...

Опубліковано Vyacheslav Abroskin 21 травня 2018 р.

Така кількість скоєних іноземцями в цьому році злочинів вказує на наше дуже демократична міграційне законодавство. Ми самі створили такі умови для цих гастролерів, що вони у нас в Україні почувають себе краще, ніж удома.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, під час міжвідомчої наради за підведенню підсумків оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою "Мігрант" повідомлено про підозру 392 іноземців-правопорушників і виявлено 539 кримінальних правопорушень, скоєних іноземцями.