ua en ru

SMS-ЦВК: Путін набирає 54,95% голосів, Зюганов - 19,32%, Прохоров - 12,98%

За результатами перших даних проекту SMS-ЦВК (паралельного підрахунку голосів), на виборах Президента Росії перемагає прем'єр-міністр країни Володимир Путін, який набрав 54,95% голосів. Такі відомості наводить асоціація "Голос" за підсумками обробки близько 300 протоколів.

Найближчий суперник Путіна лідер КПРФ Геннадій Зюганов набирає 19,32% голосів. На третє місце вийшов підприємець Михайло Прохоров з 12,98%, лідер ЛДПР Володимир Жириновський отримує 6,75% голосів, лідер "Справедливої ​​Росії" Сергій Миронов - 4,79%.

"SMS-ЦВК" - вперше застосовується на російських виборах сервіс асоціації "Голос" для спостерігачів та їх організацій. Він дає можливість спостерігачам оперативно повідомляти інформацію з ділянки, відразу після отримання даних протоколу.

SMS-повідомлення повинні оброблятися в режимі реального часу. У першу чергу сервіс "SMS-ЦВК" покликаний боротися з переписуванням протоколів у територіальних виборчих комісіях, а в другу - здійснювати паралельне підбиття підсумків.

За даними ЦВК за результатами обробки 21,61% бюлетенів на виборах Президента РФ лідирує Володимир Путін з 62,77% голосів.