ua en ru

Після Смоленської катастрофи в МЗС Польщі підготували записку про співпрацю з РФ, - джерело

Після Смоленської катастрофи в МЗС Польщі підготували записку про співпрацю з РФ, - джерело Фото: катастрофа під Смоленськом

У записці повідомлялося про бажання Польщі розширити діалог з Росією

У Міністерстві закордонних справ Польщі після аварії під Смоленськом у 2010 році президентського літака підготували робочу записку про співпрацю з Росією. Неопублікований документ надає телеканал TVP.

Записку підготував голова Східного департаменту Ярослав Браткевич. За даними телеканалу, записка була написана 12 квітня 2010 року, через два дні після катастрофи Ту-154 з польським президентом на борту. У записці співробітник МЗС Польщі заявляв про те, що авіакатастрофа створила "особливий клімат у двосторонніх відносинах, який значно розширює атмосферу діалогу".

Телеканал також зазначає, що в записці глава департаменту пропонував ряд дій, які повинна виконати Польща. Зокрема, було запропоновано залагодити питання з позовами громадян Польщі проти Росії через розстріли у Катині.

Літак Ту-154, на якому летів президент Польщі Лех Качинський та інші офіційні представники країни, розбився під Смоленськом в 2010 році.

Нагадаємо, Міноборони Польщі звинуватило російських диспетчерів у катастрофі літака Качинського.