ua en ru

СММ ОБСЄ зафіксувала збільшення кількості порушень режиму тиші на Донбасі

СММ ОБСЄ зафіксувала збільшення кількості порушень режиму тиші на Донбасі Иллюстрационное фото: ОБСЄ

У Донецькій області зафіксовано близько 500 вибухів, а в Луганській області - близько 100 вибухів

Представники Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ зафіксували збільшення кількості порушень режиму припинення вогню на Донбасі. Про це йдеться в звіті місії станом на 19:30 15 травня.

"СММ продовжувала сприяти забезпеченню доступу і проїзду співробітників КП "Компанія "Вода Донбасу" до Донецької фільтрувальної станції для забезпечення її функціонування. Спостерігачі чули порушення режиму припинення вогню поруч зі своєю позицією, незважаючи на надані гарантії безпеки. Патруль СММ негайно покинув цей район; місія припинила свою діяльність в районі станції", - йдеться у звіті.

В Донецькій області СММ ОБСЄ зафіксувала близько 500 вибухів, а в Луганській області - близько 100 вибухів.

"Поряд з патрулем СММ стріляли зі стрілецької зброї, коли спостерігачі здійснювали моніторинг ситуації з безпекою та сприяли забезпеченню доступу співробітників КП "Компанія "Вода Донбасу" до Донецької фільтрувальної станції (ДФС)", - повідомили в прес-центрі ОБСЄ.

Наголошується, що СММ намагається отримати необмежений доступ до ділянок розведення в районах н. п. Станиця Луганська, н. п. Золоте, н. п. Петровське.

Також СММ зафіксувала бойові броньовані машини, понтонний міст і безпілотні літальні апарати в зоні безпеки в н. п. Муратово, н. п. Кримське, н. п. Щастя і на річці Північний Донець.

Нагадаємо, робоча група з безпеки Тристоронньої контактної групи обговорить ситуацію в районі Донецької фільтрувальної станції 30 травня.