ua en ru

Робоча група ТКГ обговорить ситуацію в районі Донецької фільтрувальної станції

Робоча група ТКГ обговорить ситуацію в районі Донецької фільтрувальної станції Фото: ДФС (twitter.com/HromadskeUA)

Наступне засідання тристоронньої контактної групи по Україні відбудеться в Мінську 30 травня

Робоча група з безпеки Тристоронньої контактної групи (ТКГ) планує провести відеоконференцію для обговорення ситуації, що склалася в районі Донецької фільтрувальної станції (ДФС). Про це заявив спецпредставник ОБСЄ в ТКГ по Україні Мартін Сайдик, інформує Belta.

"На засіданні ТКГ було прийнято рішення провести наступного тижня відеоконференцію робочої групи з безпеки щодо ситуації в районі ДФС", - повідомив спецпредставник ОБСЄ.

Сайдик зазначив, що поблизу Донецької фільтрувальної станції триває порушення режиму припинення вогню, незважаючи на гаранти безпеки сторін і посилене патрулювання Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ. Спецпред висловив свою стурбованість через збільшення кількості жертв з боку цивільного населення.

"Економічна робоча група продовжила обговорення подальших кроків по відновленню і поліпшенню мобільного зв'язку Vodafone-Ukraine в окремих районах Донецької і Луганської областей. Крім того, розглянуто актуальні питання екології. У центрі уваги робочої групи з гуманітарних питань були теми обміну утримуваними і умови їх утримання, пошуку зниклих без вісті, а також поліпшення умов перетину лінії зіткнення через пункти пропуску", - пише видання.

ДФС забезпечує водою людей по обидві сторони від лінії розмежування.

Нове засідання тристоронньої контактної групи по Україні відбудеться в Мінську 30 травня.

Нагадаємо, бойовики в черговий раз обстріляли Донецьку фільтрувальну станцію.