ua en ru

Місія ОБСЄ незадоволена роботою СЦКК на Донбасі

Місія ОБСЄ незадоволена роботою СЦКК на Донбасі Фото: Александр Хуг

В ОБСЄ називають "неадекватною" реакцію СЦКК на деякі події

Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ невдоволена роботою Спільного центру з контролю та координації (СЦКК) на Донбасі. Про це в ході брифінгу 29 січня 2016 року повідомив перший заступник керівника СММ ОБСЄ Александр Хуг, передає кореспондент РБК-Україна.

"Безумовно є проблеми з роботою з СЦКК. Якщо він буде свій потенціал реалізовувати належним чином, він повинен перестати бути нескоординованим. Він повинен відповідати своїй назві. Він повинен працювати спільно заради настання миру та зокрема забезпечити свободу пересування спостерігачів місії ОБСЄ", - сказав Хуг.

Зокрема, він висловив невдоволення реакцією СЦКК на один із епізодів співпраці з СММ ОБСЄ.

"Інтенсивність насильства зменшується, коли ми здійснюємо спостереження у цих локаціях. Через це ми поставили це питання перед Спільним центром контролю та координації. Їхня реакція була більш ніж неадекватною. Навіть не зважаючи на те, що СЦКК є єдиною платформою, яка може відігравати роль забезпечення та координації реалізації мінських домовленостей... гарантій свободи пересування СММ. Це є неприйнятним", - додав він.

Нагадаємо, у Терновому, яке знаходиться на підконтрольній так званій "Донецькій народній республіці" (ДНР) території, місія ОБСЄ зафіксувала близько 40 танків та іншу техніку.