ua en ru

ЗМІ: захист Корбана використовує стратегію "уявний хворий"

Адвокати Геннадія Корбана на суді щодо зміни йому запобіжного заходу використовують стратегію "уявний хворий", передають українські ЗМІ.

Зокрема, повідомляється, що напередодні журналістка випадково стала свідком розмови захисників Корбана, під час якого вони обговорювали, як не допустити ознак виявлення міцного чоловічого здоров'я у Геннадія Олеговича".

"Абсолютно випадково пізно увечері в суботу ми опинилися в ресторані, де за сусіднім столиком вечеряла група адвокатів Корбана. Захисники досить чітко обговорювали, як важливо не допустити незалежного медичного обстеження і навіть вимірювання тиску клієнта в залі суду, і взагалі, що захищатися, посилаючись на проблеми зі станом здоров'я у клієнта - хід хороший, але тільки не тоді, коли це здоров'я, вибачте, як у бика (про бика - якщо що - моє доповнення, адвокати таке порівняння не використовували)", - написала журналістка

"Але коли один з групи захисників висловив припущення, що стратегія "уявний хворий" взагалі не найвдаліша, колеги відразу ж сказали йому - а як, мовляв, інакше співчуття і любов народну викликати?" - зазначила вона.

Нагадаємо, в Дніпровському районному суді Києва розглядають клопотання прокуратури про зміну запобіжного заходу Корбану з домашнього арешту на утримання під вартою.

Зазначимо, раніше повідомлялося, що 25 грудня Корбану зробили операцію на серці.