ua en ru

ЗМІ запідозрили чернігівську "Опору" в просуванні кандидата від "Батьківщини"

ЗМІ запідозрили чернігівську "Опору" в просуванні кандидата від "Батьківщини"

Політична боротьба на чернігівському окрузі №206 з кожним днем стає все гарячішою, а чистота методів, що використовуються в передвиборній гонці, викликає все більше сумнівів. Про це йдеться в сюжеті телеканалу NewsOne.

Так, за даними каналу, за кілька днів до проміжних виборів на окрузі розгорівся черговий скандал, у центрі якого, що примітно, опинився обласний осередок "ОПОРИ".


У сюжеті йдеться, що громадські активісти дуже сумнівається в неупередженості організації.

Зокрема, за інформацією в сюжеті, багато питань у громадськості викликає той факт, що при реєстрації порушень "опорівці" вкрай старанно обходять увагою кандидата від "Батьківщини" Юрія Власенка. Відзначається, що, поки стопки матеріалів на інших кандидатів "росли як сніжний ком", ставленик політсили Юлії Тимошенко ніби зовсім зник з радарів громадянської мережі. Хоча питань про те ж підкуп виборців до нього накопичилося не менше, ніж до інших: і раптове встановлення дитячих майданчиків, ремонт під'їздів, і безкоштовні медогляди в селах, наголошується в телесюжеті.

Крім того, телеканал зазначає, що сумніви з приводу чесності "ОПОРИ" у громади викликала і "вибірковість висвітлення судових процесів", ініційованих 41-м технічним кандидатом, зареєстрованим ЦВК в останній день. За словами чернігівців, на яких посилається канал, повні рішення судів громаді не повідомлялися, а увагу "опорівці" акцентували тільки на тих деталях, які сприяють затягування виборчого процесу.

За словами громадських активістів, вони не побачили жодного матеріалу з аналізом діяльності таких політиків або розбором їх агітації. При цьому, коли інтереси цих кандидатів стали завзято відстоювати народні депутати від "Батьківщини" Олександра Кужель, Іван Крулько, Олексій Рябчун, Валерій Дубіль і сам Юрій Власенко, очі "опорівців" знову дивилися "кудись убік". Хоча в даному випадку йдеться, щонайменше, про тиск на окружну комісію, впевнені громадські активісти.

"Враховуючи викладені обставини, у громадськості Чернігівської області складається враження, що представники місцевої ОПОРИ навмисне закривають очі на певні факти, уникають обговорення важливих тем, які дадуть громадськості повноту виборчої картини, і фактично підіграють БЮТу", - йдеться у зверненні Коаліції громадських організацій до голови правління громадянської мережі Ольги Айвазовської.

Таким чином, репутація Чернігівської області в черговий раз опинилася під загрозою, вважають активісти. Тільки на цей раз проблема, на їх думку, в організації, яка фактично "уособлювала собою надію виборців на чесний процес, але в підсумку, ймовірно, теж вирішила скористатися передвиборною щедрістю окремих кандидатів".