ua en ru

ЗМІ: ВАСУ відновив ЗАТ "Житомирські ласощі" і повернув фабрику акціонерам

23 грудня 2015 року Вищий адміністративний суд України остаточно вирішив спір між акціонерами ЗАТ "Житомирські ласощі" та ТДВ "ЖЛ" (власник - Ігор Бойко) за Житомирську кондитерську фабрику, передають українські ЗМІ.

"У 2010 році ЗАТ "Житомирські ласощі", підприємство, створене ще в 1944 році, через шахрайську схему (злиття промислового підприємства вартістю 109 млн доларів і фірми-пустушки ТОВ "Будстайл ХХІ") було ліквідовано, а його активи - передані створеному ТДВ "ЖЛ", яке належить рейдеру Ігорю Бойко. Іноземний інвестор (швейцарська компанія "Дельта Кепітал С. А.", яка перетворила стару фабрику в сучасне підприємство і мала 95% акцій ЗАТ "Житомирські ласощі") залишився за бортом. Так само за бортом опинилися й інші акціонери - працівники фабрики", - розповідає юрист Наталія Мельник, представник іноземного інвестора.

У прес-службі ЗАТ "Житомирські ласощі" повідомили, що ВАСУ підтвердив незаконність ліквідації підприємства і відновив права власності 400 акціонерів Товариства та іноземного інвестора "Дельта Кепітал С. А.

Наголошується, що суд зобов'язав Державну реєстраційну службу скасувати всі записи в Державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, які стосувалися незаконного заволодіння фабрикою Ігорем Бойком. Так, згідно з рішенням суду, держреєстратори повинні скасувати запис про злиття ЗАТ "Житомирські ласощі" з ТОВ "Будстайл ХХІ" та створення ТДВ "ЖЛ" як таке, що не відповідає чинному законодавству, а також запис про припинення ЗАТ "Житомирські ласощі".

ЗМІ: ВАСУ відновив ЗАТ "Житомирські ласощі" і повернув фабрику акціонерам

ЗМІ: ВАСУ відновив ЗАТ "Житомирські ласощі" і повернув фабрику акціонерам

"Постанова ВАСУ від 23.12.2015 р. остаточно поставило ТДВ "ЖЛ", яке останні п'ять років хазяйнувало на чужій фабриці, поза законом. Зараз такої юридичної особи вже не існує", - продовжує Наталя Мельник.

Дане судове рішення є остаточним і вступило в законну силу з моменту проголошення - 23 грудня 2015 року.

"П'ять років ми намагалися добитися справедливості. Але безрезультатно. Вирішувати питання в судах рейдеру Бойко допомагав Андрій Портнов, який займався при Януковичі питаннями судоустрою. За його дзвінком судді приймали потрібні Бойко рішення. Домогтися справедливого правосуддя при такому положенні справ було не те що важко, а практично неможливо. Тільки після зміни влади у нас з'явилася надія на відновлення своїх прав власності. І сьогодні ми переконалися, що це реально. Нарешті поставлено крапку в історії одного з найбільш цинічних рейдерських захоплень, які відбувалися в сучасній Україні", - каже громадянин США Юрій Лещинський, співвласник "Дельта Кепітал С. А."

Як відомо, голова наглядової ради ТДВ "ЖЛ" Ігор Бойко звинувачує в спробах рейдерського захоплення Житомирської кондитерської фабрики народного депутата Сергія Пашинського. Іноземний інвестор, чиє право власності підтвердила вища судова інстанція, називає рейдером саме Ігоря Бойка.

Нагадаємо, Житомирська кондитерська фабрика "Житомирські ласощі" була заснована у 1944 році. Потенційна потужність підприємства - понад 80 тисяч тонн продукції на рік. Компанія виробляє продукцію під трьома торговими марками: "Житомирські ласощі", Будинку і Optimix, нещодавно оголосила про створення бренду Zhytomir Sweets. Асортимент продукції налічує більше 250 найменувань. Продукція компанії експортується в більш ніж 20 країн світу.