ua en ru

Ще два радники Трампа контактували з Росією до виборів, - USA Today

Ще два радники Трампа контактували з Росією до виборів, - USA Today Фото: Дональд Трамп

Раніше вони заперечували контакти з представниками Росії

Ще двоє радників президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа були помічені в контактах з російським послом Сергієм Кисляком. Про це повідомляє USA Today.

Видання повідомило, що цими радниками є фахівець з державної безпеки Джеффрі Гордон і консультант Трампа Картер Пейдж. Вони обидва зустрічалися з Кисляком влітку 2016 року, на конференції в штаті Огайо.

Зміст їх спілкування з послом невідомий. Але зазначають, що контакти представників виборчої команди кандидатів у президенти США із зарубіжними дипломатами - не рідкість.

Тим не менш, цей факт ставить під сумнів офіційні заяви деяких представників команди Трампа про те, що вони не мали контактів з представниками російської влади.

Зокрема, в серпні 2016 року Картер Пейдж спростував звинувачення в наявності подібних контактів, які висловив тодішній лідер фракції демократів в сенаті США Гаррі Рід. Пейдж відмовився повідомити подробиці свого спілкування з Кисляком, заявивши що в ньому не було нічого істотного. Він покинув табір Трампа в кінці літа 2016 року на тлі суперечок з приводу промові, яку він виголосив у Москві на початку липня, розкритикувавши американську зовнішню політику і санкції проти Росії.

Джеффрі Гордон підтвердив, що він спілкувався з російським послом. Однак він підкреслив, що це було "неформальне спілкування", точно таке ж як і з "десятками інших послів і дипломатичних представників".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що генпрокурор США контактував з Росією до виборів.