ua en ru

Генпрокурор США контактував з Росією до виборів, - The Washington Post

Генпрокурор США контактував з Росією до виборів, - The Washington Post Фото: Джеф Сешнс

Раніше генпрокурор заперечував будь-які контакти з Росією

Генпрокурор Сполучених Штатів Америки Джеф Сешнс двічі зустрічався з російським послом у США Сергієм Кисляком до виборів. Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на джерела в Міністерстві юстиції.

Повідомляється, що Сешнс, ще будучи сенатором від штату Алабама, зустрівся з Кисляком у вересні минулого року в своєму офісі. Саме цей період американські спецслужби називають розпалом російської хакерської кампанії.

Крім цього, Сешнс спілкувався з Кисляком в липні 2016 року. Газета вказує, що тоді він був старшим членом Комітету з питань збройних сил, а також одним з провідних зовнішньополітичних радників нинішнього президента США Дональда Трампа. Він також зіграв важливу роль у підтримці Трампа після його офіційного вступу в передвиборну гонку в лютому 2016 року.

10 січня Сешнс заявив, що про контакти кого-небудь з команди Трампа з Росією до виборів йому не відомо і сам він не мав ніяких контактів з РФ.

Нагадаємо, 14 лютого повідомлялося, що Майкл Флінн йде у відставку з посади радника Трампа з нацбезпеки через контактів з Росією до інавгурації.