ua en ru

ЗМІ України дізналися раніше невідомі деталі у справі Оксани Макар

Вчора відбулося засідання миколаївського суду по справі про вбивство Оксани Макар. У залі судових засідань зібралося більше п'ятдесяти журналістів. Були присутні навіть російські кореспонденти. Була в залі і мати загиблої Оксани Макар Тетяна Суровицька, її адвокат і рідня. Не пропустили судове засідання також родичі обвинувачених. Мати Артема Погосяна Лариса на сина навіть не глянула. Весь час вона просиділа, опустивши очі, і з журналістами спілкуватися не хотіла, відзначають аналітики розділу «Новини України» журналу «Біржовий лідер».

Що стосується жителів Миколаєва, то вони на диво прохолодно поставилися до процесу. Одна з присутніх на засіданні мешканка міста зізналася, що дівчинку дійсно шкода, що бандитів треба посадити в тюрму або взагалі розстріляти, але і мати повинна понести покарання за те, що належним чином не виховувала дочку.

Варто відзначити, що почути вирок виявив бажання і німецький бізнесмен Рейко Опітц. Він фігурував у гучному скандалі, пов'язаному з іншою жертвою зґвалтування у Миколаєві Олександрою Поповою, якої він начебто збирався фінансово допомогти. Але всупереч заявам бізнесмена, дівчина на лікування відправлена так і не була. Всі витрати на її реабілітацію відшкодував фонд Ріната Ахметова. Рейко Опітц на питання журналістів відповідав дуже неохоче, але своє перебування в залі суду пояснить тим, що чекає торжества справедливості.

Обвинувачені були доставлені в суд заздалегідь. Вони знаходились у клітці і зовсім не справляли враження людей, яким найближчі кілька років доведеться провести у в'язниці. Євген Краснощок не переставав посміхатися і жваво спілкувався з Максимом Присяжнюком. Артем Погосян сумирно сидів за спинами друзів, ті, до слова, демонстративно його ігнорували. Нагадаємо, наприкінці вересня в СІЗО він намагався розкрити вени, але його вдалося врятувати.
Зрештою, було оголошено, що суд переноситься. Мати Оксани Макар Тетяна Суровицька заявила, що відстрочка вироку комусь, очевидно, вигідна. Вона категорично заперечувала чутки, що на благодійні гроші купила в Миколаєві дві квартири і побилася у барі.

Таким чином, вирок, який повинен був поставити крапку у справі Оксани Макар, поки так і не пролунав. Співробітник канцелярії районного суду заявила, що остаточне оголошення вердикту переноситься на 27 листопада. Причину цього рішення вона не повідомила. Прокуратура вимагає для Краснощока довічного ув'язнення, для Присяжнюка 15 років позбавлення волі, а Погосяна - 14.