ua en ru

США вимагають від Німеччини збільшити присутність армії на східних кордонах НАТО

США вимагають від Німеччини збільшити присутність армії на східних кордонах НАТО Фото: армія Німеччини

США вимагають від Німеччини більшої участі в стримуванні Росії в Європі

Сполучені Штати Америки вимагають від Німеччини збільшити присутність армії на східних кордонах НАТО. Про це йдеться у повідомленні німецького тижневика Spiegel з посиланням на внутрішній документ німецького уряду, повідомляє DW.

Як зазначається, США очікують, що Великобританія та Німеччина відправлять свої армії та техніку до місць базування НАТО в країнах Балтії, Польщі та Румунії.


Видання відзначає, що уряд Німеччини опинився під тиском, оскільки до цього часу країна утримувалася від таких планів, адже Бундесвер уже бере участь у формуванні нових сил швидкого реагування НАТО і зобов'язався це робити до 2020 року.

Повідомляється, що президент США Барак Обама вже заявив про такі вимоги у ході засідання Ради національної безпеки США та має намір озвучити їх під час мінісаміту, який відбудеться в понеділок, 25 квітня, в Ганновері.

За інформацією видання, у заході планують взяти участь канцлер Німеччини Анґела Меркель, прем'єр-міністри Великобританії Девід Кемерон та Італії Маттео Ренці, а також президент Франції Франсуа Олланд.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАТО хоче посилитися в чорноморському регіоні.