ua en ru

ЗМІ повідомили про зв'язки вбивці поліцейського і тих, хто напав на Charlie Hebdo

Чоловік, підозрюваний у вбивстві співробітниці поліції в південному передмісті Парижа 8 січня, був членом тієї ж джихадистів групи, що і підозрювані в нападі на редакцію тижневика Charlie Hebdo Саїд і Шериф Куаши, передає Reuters з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

Співрозмовник агентства розповів, що злочинці були знайомі між собою - десять років тому вони вирушили в якості добровольців в Іраку для боротьби з американськими військами.

У середу, 7 січня, троє озброєних людей напали на редакцію Charlie Hebdo у Парижі, в результаті чого загинули 12 осіб. Причиною нападу стала публікація в тижневику карикатур на ісламські теми. Один з підозрюваних, 18-річний Хамід Мурад, сам здався в поліцію, але заявив, що невинний, він також надав своє алібі. Зараз у місті Даммартин-н-Голота, розташованому на північний схід від Парижа, проходить спецоперація по затриманню братів Куаши.

8 січня в результаті нападу на південній околиці Парижа загинула жінка-поліцейський. Ще один співробітник поліції поранений. Людині, що відкрив стрілянину, вдалося втекти.