ua en ru

ЗМІ: в "Імперіал Тобакко" назвали Луценка "тютюновим лобістом"

Голова фракції "Блок Петра Порошенко" Юрій Луценко виступає за зниження акцизів на сигарети і активно критикує пропозиції Мінфіну щодо змін у податковий кодекс України про ставки акцизного збору на тютюнові вироби. Про це заявив директор з корпоративних та правових питань "Імперіал Тобакко" в Україні, Молдові та країнах Кавказу Олег Стрекаль, передають українські ЗМІ.

"Ситуація парадоксальна. Наша компанія, як відповідальний бізнес, готова платити акцизи, запропоновані на 2016 рік Міністерством фінансів. Ми розуміємо, в якому стані знаходиться країна і як важко наповнювати держбюджет. З іншого боку, народний депутат, голова фракції, з усіх трибун вимагає тютюновий акциз знижувати і позбавляти бюджет надходжень. Причому, мова йде не про копійки, а як мінімум про два мільярди гривень, які стараннями нардепа можуть прослизнути повз держбюджету. І залишаться в кишені бізнесу", - говориться в коментарі "Імперіал Тобакко".

За словами Стрекаля, інтерес тютюнових конкурентів в даному випадку абсолютно зрозумілий. Вони хочуть мінімізувати акцизні платежі і намагаються шляхом "підкилимних" ігор отримати низькі ставки. При цьому він нагадав, що в 2015 році акциз на сигарети з фільтром взагалі не підвищувався.

"Незрозумілий інтерес самого пана Луценка. Це турбота про бізнес? Спроба пограти у війну з Мінфіном?" - заявив представник компанії.

Також Олег Стрекаль зазначив, що Минфиновская концепція підвищення ставок тютюнового акцизу існує вже кілька місяців. І до недавнього часу її обговорювали тільки "вузькі фахівці" з податкового комітету Ради.

"Але перед голосуванням підключилася важка політична артилерія. Не хочеться думати, що головне завдання цих артилеристів - якими способами "валити" уряд, хай навіть і ціною недоотриманих мільярдів", - підкреслив він.