ua en ru

ЗМІ Греції оголосили новий тридобовий страйк

Грецькі державні засоби масової інформації оголосили сьогодні вранці, 15 жовтня, новий тридобовий страйк додатково до того, який проводиться вже протягом останніх двох діб. Таким чином, грецькі телеглядачі та радіослухачі залишаться без новин державних ЗМІ на безпрецедентний термін у п'ять днів поспіль, передає радіо "Маяк".
Передбачається також участь журналістів у загальному страйку 19-20 жовтня. Акція спрямована проти жорсткого скорочення в сфері ЗМІ, яке планує грецький уряд. Зокрема, планується закрити перший канал національного телебачення.
Раніше уряд оголосив, що країна, незважаючи на заплановані скорочення бюджету в поточному і наступному році, не зможе виконати вимоги кредиторів - Євросоюзу, Міжнародного валютного фонду і Європейського центробанку. Неможливість виконати поставлені кредиторами умови Греція пояснює рецесією, що набирає обертів. Міністри Єврогрупи категорично відкинули припущення про можливий вихід Греції із зони євро або оголошення нею дефолту по боргах. Запланований дефіцит грецького бюджету на 2011 рік становить 8,5% від ВВП країни, і довести його до рівня 7,6%, як того вимагають кредитори, не вдасться в будь-якому випадку.