ua en ru

ЗМІ: ДВС ігнорує виконання судових рішень по Будинку профспілок в Києві

ЗМІ: ДВС ігнорує виконання судових рішень по Будинку профспілок в Києві

Державна виконавча служба (ДВС) України не робила дій по виконанню судових рішень про знесення незаконно добудованих двох поверхів на будівлі Будинку профспілок в центрі Києва, передають українські ЗМІ з посиланням на відповідні документи.

Зокрема, зазначається, що в службі повідомили, що "не є розпорядниками інформації про виконання рішень Господарського суду міста Києва від 8 липня 2015 року та Київського апеляційного господарського суду від 16 грудня 2015 року про знесення незаконно добудованих двох поверхів площею 800 кв. метрів на постраждалій під час Революції гідності будівлі Будинку профспілок".

"Запитувана інформація в Департаменті Державної виконавчої служби Міністерства юстиції України відсутня", - процитували ЗМІ авторів відповіді.

При цьому додатково уточнивши, що будь-яка інформація з матеріалів виконавчих проваджень є "службовою", доступ до якої обмежений. Навіть незважаючи на те, що будівля із незаконною надбудовою знаходиться в центрі міста, в охоронній зоні ЮНЕСКО та неодноразово була предметом суспільної уваги, підкреслили у виданні.

Як повідомляють журналісти видання, у Виконавчій службі Шевченківського району Києва, куди 15 лютого 2016 року було подано документи на примусове виконання судового рішення про знесення незаконної надбудови, їхній запит проігнорували. Жоден з телефонів служби, зазначених у відкритих джерелах, не працює.

За даними ЗМІ, керівник компанії-забудовника ТОВ "Буд-Жив-Пром" Іван Балабан відмовився коментувати ситуацію. Також журналістам видання стало відомо, що на першому поверсі згорілого будинку без дозволів і погоджень з місцевими органами відкрито чергове "Кафе на Майдані".

"Це кафе незаконне у зв'язку аварійністю будівлі. Там не може вестися ніякої господарської діяльності. Це будинок після пожежі, він небезпечний. Це підтверджено висновками міської комісії з питань надзвичайних ситуацій", - повідомив керівник Департаменту благоустрою КМДА Дмитро Білоцерківець. Раніше відкрите у цьому ж приміщенні кафе "l'kafa" закрилося після пожежі.

Як зазначається, 8 липня 2015 року, Господарський суд міста Києва за позовом Київської міської ради прийняв рішення про знесення двох поверхів будівлі Будинку профспілок, незаконно, на думку суду, добудованих під час перебування будівлі на консервації після подій 2013 року.

За даними ЗМІ, у грудні минулого року Київський апеляційний господарський суд відхилив апеляцію Київської міської ради профспілок та будівельних компаній на рішення Київського господарського суду та залишив у силі рішення про примусове знесення незаконно добудованих поверхів. 15 лютого 2016 року до виконавчої служби Шевченківського району подані документи на примусове виконання знесення незаконної надбудови.