ua en ru

Службові квартири українських військових у Криму планується передати їм у приватну власність, - Сенченко

Службові квартири, в яких проживали українські військові у Криму, планується передати їм у приватну власність.

Службові квартири, в яких проживали українські військові у Криму, планується передати їм у приватну власність. Про це на брифінгу у Верховній Раді заявив нардеп від фракції "Батьківщина", тимчасово виконуючий обов'язки заступника голови Адміністрації Президента України, учасник українсько-російської переговорної групи Андрій Сенченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"На території АР Крим частину військових, близько тисячі осіб проживали у службових квартирах. Ми запропонували наступний принцип вирішення цього питання: ми постараємося цей принцип закріпити в законі "Про окуповані території". Міністерство оборони житло переведе зі службового в неслужбовий і закріпить його за родинами офіцерів, але вже не в якості службового", - сказав Сенченко.

Так, за його словами, планується спростити процедуру набуття права приватної власності військовими.

"Ми шляхом внесення поправок в проект закону "Про окуповані території", який підготовлений для розгляду, внесемо поправки до Житлового кодексу і проведемо спрощену процедуру набуття права приватної власності на це житло родинами офіцерів. Це буде стосуватися сімей тих офіцерів, які продовжать службу у Збройних Силах України... офіцерів, які...прийняли рішення звільнитися зі Збройних Сил і пройшли відповідну процедуру і залишилися жити на території АР Крим", - додав нардеп.

За його словами, ті офіцери, які передислокуються на континентальну частину України, можуть продати квартири та отримати компенсацію. Переговори з цього приводу ведуться з російською стороною.