ua en ru

Службове розслідування дій поліції 9 травня в Дніпрі завершиться до 10 червня, - МВС

Службове розслідування дій поліції 9 травня в Дніпрі завершиться до 10 червня, - МВС Фото: Артем Шевченко розповів про розслідування дій поліції в Дніпрі

Це розслідування "дасть відповіді на всі питання"

Службове розслідування дій поліції під час заворушень 9 травня 2017 року в Дніпрі завершиться до 10 червня. Про це заявив речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко, передає телеканал "112 Україна".

"Службове розслідування завершиться протягом цього місяця, до 10 червня воно 100% буде завершено і, думаю, воно дасть відповіді на всі питання. Але попередній аналіз говорить про, як мінімум, непрофесійні дії, умисні або неумисні, або бездіяльність", - сказав він.

Нагадаємо, у Дніпрі 9 травня сталася масова бійка, внаслідок якої було травмовано 14 осіб, а за підозрою в причетності до безладів затримано 15 осіб. Серед травмованих - учасники АТО, а серед тих, хто їх бив, як повідомляється, були так звані "тітушки". Також, як інформують у МВС, поліцейські могли діяти з порушенням закону.

Прокуратура Дніпропетровської області розпочала кримінальне провадження за фактом перевищення влади посадовими особами Головного управління Національної поліції у Дніпропетровській області (ч. 2 ст. 365 КК України) під час проведення святкових заходів у Дніпрі 9 травня 2017 року.